Не трябва да приемаме отлагането ни за Шенген трагично, то

...
 Не трябва да приемаме отлагането ни за Шенген трагично, то
Коментари Харесай

От Париж Боян Радойков в „оПозиция“: България воюва със себе си, затова ни отлагат за Шенген

 Не би трябвало да одобряваме отлагането ни за Шенген трагично, то беше предстоящо. Има критерии, които би трябвало да се изпълнят. Проблемът в тази ситуация не е Нидерландия и другите две страни, които я поддържат. Проблемът е, за какво мълчат Франция, Германия или други страни, за какво не ни пазят и не опровергават Нидерландия. Явно тъй като въпреки и мълчешком са съгласни с нея. Това разгласи в предаването „ оПозиция “ с Горан Благоев дългогодишния посланик в ЮНЕСКО Боян Радойков. Живее и работи в Париж, лекар е по политически науки в Сорбоната.

Според Радойков президентът Радев преиграва, квалифицирайки дейностите на Нидерландия като „ цинизъм “. Това са морални правила, а в тази ситуация става дума за политика и политически решения. Няма потребност от чак подобен възторг – да погледнем вътре в себе си, да бъдем реалисти. Нямаме заслужено правораздаване, тази система се нуждае от промяна, извънредно време е да се понижи и спре корупцията в страната. Парадоксът е, че България не е в положение на война, само че тя води война сама със себе си и отлагането й за Шенген е доказателство за това, добави Радойков.

Според него проникването на Русия в редици европейски страни е по-тежко в сравнение с в България. Години наред никой от европейските елити не вярваше, че може да се стигне до война в сърцето на Стария континент. Резултатът, който следим през днешния ден е разследване от тази доверчивост – не се влагаше във въоръжения, разчиташе се във военно отношение единствено на Съединени американски щати, не се построи обща отбранителна система на Европейски Съюз. За това Европа си остана едно джудже във военно отношение, подчертава дипломатът.

Какви са финансовите изражения на войната против Украйна?

Какво печели Путин?

Конкурентна ли е европейската стопанска система на американската?

До по кое време ще трае рецесията в Европа и по какъв начин това ще се отрази на България?

Подценяваме ли Китай закрепени в Русия?

Как прави оценка наличието на Елеонора Митрофанова в България, с която е работил в Париж?

Гледайте цялото предаване довечера - неделя, 4 декември, от  18.00 ч. Интервюто може да наблюдавате във Faktor.bg и през нашите канали във Фейсбук и  YouTube.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР